Transport container

door stichting Help Burkina

Het heeft even geduurd, maar eindelijk is het zover. De container die 8 organisaties gezamenlijk vulden is in oktober aangekomen en de verschillende paketten zijn over diverse bestemmelingen verdeeld. Het was voor het eerst dat we zoiets deden, dus er kwam nogal wat op ons af! Nu hebben we enige ervaring opgebouwd en valt te overwegen om in de toekomst vaker een transport voor meer belangstellenden te organiseren.

Deze keer hadden we het geluk, dat MENEBA ons een container ter beschikking stelde en het zeevervoer voor zijn rekening nam; zo'n buitenkansje krijgen we natuurlijk niet meer. Dat alles vlot verliep was ook te danken aan de medewerking van de Ambassade in Brussel die tijdens de Landelijke Dag haar hulp bij dergelijke transporten had toegezegd.

Het transport kostte ons deze keer in totaal € 3.865,80, dat wil zeggen nog geen 130 Euro per kubieke meter! Het is een eerste voorbeeld van samenwerking binnen het Platform; toch was het moeilijk om zover te komen, waarom eigenlijk? Mij is bekend dat er pompen worden geslagen in Burkina voor 12.000 Euro, terwijl er offertes zijn voor dezelfde lokatie die iets meer dan 7.000 Euro bedragen. Waarom zou je een school bouwen of een CSPS met 50% subsidie, terwijl er ook mogelijkheden zijn om 75% te krijgen? Om deze zaken goed boven water te krijgen is het nodig, dat de organisaties die in maart 2007 beloofden hun gegevens op de website van het Platform te brengen, het niet bij woorden laten. Wij willen allemaal zoveel mogelijk helpen in Burkina Faso, maar het lijkt wel of elke organisatie alleen in zijn eigen straatje wil werken en vooral geen inzage wil geven aan anderen. Eén organisatie heeft mij om de financiële gegevens van Help Burkina gevraagd en die heb ik ook gestuurd. Toen ik vroeg om ook hún gegevens te krijgen, bleef het heel erg stil.....

Sjef Theunissen

Posted by:

Share: