Akua-Ba: zwangerschaps tuniek

Door S T A R F I S H

Zwangerschaps tuniek met mooie legende

Het Akua-Ba zwangerschaps shirt is hét cadeau voor de zwangere vrouw. Het shirt is van Afrikaans fairtrade katoen en kopers van het shirt geven daarmee een vrouw in Burkina Faso een klamboe.

Zwangerschapsshirt
Tijdens de bijzondere en spannende zwangerschapstijd kan een vrouw extra liefde en geluk gebruiken. Een houten pop, die zwangere vrouwen in West Afrika op hun rug dragen, staat hiervoor symbool. Niet alleen wens je zo je zus, vriendin, collega of schoonzus geluk tijdens haar zwangerschap, je geeft direct een vrouw in West Afrika een klamboe. Akua-Ba zorgt dat deze vrouwen goed worden geïnformeerd over het belang van een klamboe, die haar en haar kind tijdens en na de zwangerschap beschermt tegen malaria. 

Mooi geschenk voor mooie vrouwen
Akua-Ba is een mooi cadeau voor mooie vrouwen. Een oude Afrikaanse legende verteld het verhaal van Akua. In deze legende helpt een houten pop Akua om zwanger te worden en te bevallen van een mooi kind. 

De legende
In Afrika dragen vrouwen tijdens hun zwangerschap een houten pop op hun rug. Deze pop brengt leven en geluk en helpt de moeder om een mooi kind te krijgen, zowel in uiterlijk als in karakter.

De Akua-Ba symboliseert leven en geluk. In de legende was Akua onvruchtbaar. Een lokale genezer zei haar een houten pop te maken, deze op haar rug te dragen en te behandelen als haar eigen kind. De andere dorpelingen lachten haar uit. Maar, na een tijdje raakte Akua zwanger en beviel zij van een prachtig kind. Akua-Ba betekent dochter van Akua.

Akua-Ba is een speciaal ontworpen zwangerschapsshirt van fair trade katoen en elastane en wordt geproduceerd in Afrika. Achterop hangt een klein houten poppetje dat alle (zwangere) vrouwen leven en geluk wenst. 

Malaria
Een zwangere vrouw heeft 4 keer zoveel kans om malaria te krijgen. In Afrika sterven elke dag 3000 kinderen aan deze ziekte. Voor elke Akua-Ba die verkocht wordt, krijgt een zwangere vrouw in Burkina Faso een klamboe om haar en haar kind te beschermen tegen malaria. Akua-Ba werkt hierbij nauw samen met een kraamkliniek, waar de vrouwen ook uitgebreid geïnformeerd worden. 

Akua-Ba is een initiatief van starfish. Meer weten? Kijk op www.akua-ba.com of www.star-fish.nl

.

Posted by:

Share: