De andere kant van Afrika

door Stichting Help Burkina

In 2006 was ik met een groep middelbare scholieren uit Roosendaal en Deurne ruim twee weken in Kokossin, een klein dorp bij Koupéla. Het was een geweldige ervaring. Één van de begeleiders, Els Schrik, schreef na terugkeer haar bevindingen in een boek: "Het Stenen Tijdperk in 2006".
Eind 2008 ben ik opnieuw met een groep middelbare scholieren, deze keer alleen uit Roosendaal, naar Burkina geweest. Het kost enige voorbereiding, maar aangemoedigd door het sukses van de eerste reis zag ik daar niet tegenop. Deze keer waren we ruim twee weken in Balkiou, een dorpje tegen Pouytenga aan. Opnieuw was het een geweldige ervaring. Els Schrik was er ook deze keer bij en, u raadt het al, zij klom opnieuw in de pen om anderen ons verblijf mee te laten maken. Als voorbereiding hadden de leerlingen in januari 2008 op papier moeten zetten, waarom zij graag mee wilden naar Burkina. Na afloop van de reis is in januari 2009 een enquête aan de hand van 10 vragen gehouden om te zien, in hoeverre de reis aan hun verwachtingen had voldaan. Deze gegevens zijn in het nieuwe boek verwerkt en vormen er een waardig sluitstuk van.

Wat zegt Els Schrik er zelf van?

In het kort vertellen wat me zo boeit aan een van de armste landen ter wereld valt niet mee, daarom heb ik er een boek over geschreven.
We zien op de de televisie vaak de ellende van Afrika. Dit boek is een reisverslag van een andere kant van Afrika: de gastvrijheid, vriendelijkheid en vrolijkheid die hartverwarmend is. Overal voel je je welkom, net alsof je thuiskomt. We zijn met alle egards ontvangen door de voorzitter van de Assemblée Nationaleen een de Larlé Naba Tigre. Ook leerlingen vertellen waarom zij hun luxe leven opzij hebben gezet voor deze reis.

Het boek is gedrukt door Freemusketeers, die er het volgende over meedelen:

Wij kunnen u het circa 188 pagina's tellende De andere kant van Afrika: Burkina Faso aanbieden voor de prijs van € 16,95 (exclusief verzendkosten).

Wilt u het boek bestellen? Dat kan. Binnen onze webwinkel is er een speciale pagina voor. Daar wijst alles zich vanzelf. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben, voegen we uw bestelling toe aan onze lijst. Op het moment dat De andere kant van Afrika: Burkina Faso van de drukpersen komt, sturen we u uw exemplaar toe.

Verdere informatie kunt u vinden op:
http://www.freemusketeers.nl

Posted by:

Share: