Grote watersnoodramp in Ouaga

Door Yvonne Zomerdijk

Op dinsdag 1 september 2009 is Ouagadougou getroffen door een enorme stortvloed. In 12 uur tijd is bijna 30 cm water gevallen. Er zijn ten minste vijf doden gevallen en 150.000 mensen zijn dakloos geworden. Veel van de infrastructuur is vernield: barrages doorgebroken, bruggen ingestort en wegdelen weggeslagen.

Duizenden auto’s zijn onbruikbaar geworden. Veel handelaren zijn hun voorraden kwijt. Vooral grote schade aan ziekenhuisapparatuur, elektriciteitscentrales en waterzuiveringsinstallaties. Een grote voorraad AIDS remmende medicijnen is verloren gegaan. Daklozen zijn ondergebracht in scholen. Dit zal consequenties hebben voor de opening van het nieuwe schooljaar, eind september.
Wie zou zich willen inzetten om gezamenlijk iets te doen om de bevolking van Ouagadougou en omgeving te helpen? Plaats hieronder een reactie!
Via onderstaande links kan je meer informatie krijgen over de situatie in Burkina. Ook op You Tube zijn veel filmpjes te vinden als je “Inondations Ouagadougou” intypt.

Posted by:

Share: