Nieuwsbrief mei 2009

Inhoud:

  • Vervolg: Bellen naar Burkina Faso
  • Dit moet u gezien hebben: leer de kaart van Afrika
  • Platform in Fase 2?
  • Oproep: Waterputten, waterbeheer, watermanagement
  • Oproep: Wat is uw ervaring met het laten aflossen van microkrediet
  • Weet u wat Linkis doet?
  • Linkis op zoek samen met Impulsis
  • 19 april ? is het Particuliere Initiatief Schulpen-proof?

 


Vervolg: Bellen naar Burkina Faso
Naar aanleiding van ons vorige item mailde Tom Willems dat hij via www.televergelijk.nl de beste tarieven uitzoekt (op moment van schrijven is, bijvoorbeeld, 7ct/min naar vast het goedkoopst). Overigens is het bellen met beltegoed via Skype ook mogelijk (15,3 ct naar vast; 27,5 ct naar mobiel) en.. mocht uw gesprekpartner ook Skype hebben: onverslaanbaar goedkoop: 0 ct.

Dit moet u gezien hebben: leer de kaart van Afrika
Misschien vindt u het zelf alleraardigst, misschien kunt het gebruiken bij acties of voorlichting; hoe dan ook: die moet u gezien hebben: de interactieve kaart van Afrika

Platform in Fase 2
Sjef Theunissen, vanaf het begin ijveraar voor het platform, noteert:
Volgens de teller is de site van het platform al bijna 200.000 keer bezocht. Wat ik eigenlijk nog mis is een mogelijkheid om op de home-site heel in het algemeen te informeren of er mensen zijn die b.v. bezig zijn met het vullen van een container, wat de kosten zijn van een basisschool, van een forage enz.
Met Sjef vinden we dat het Platform toe is aan fase 2. Mensen moeten elkaar gemakkelijker kunnen vinden als ze dat nodig hebben.
Wij denken aan onderwerpen, zoals Sjef die noemt: transport, gebouwen, forages, landbouw, zonnepanelen. enzovoorts. Om een start hiermee te maken de volgende:

Oproep: Waterputten, waterbeheer, watermanagement
We willen ieder vragen die enige deskundigheid heeft op dit gebied om een mailtje te sturen aan Cees Boekelo c.boekelo@hccnet.nl. We willen zo een expertgroep vormen, een deskundigheidsvijver van mensen die samen hun deskundigheid vergroten en bereid zijn om deze kennis, desgevraagd, met anderen te delen.

Oproep: Wat is uw ervaring met het laten aflossen van microkrediet
Hebt uw hiermee ervaring stuur dan svp uw reactie naar Huib Povel hjpovel@zonnet.nl.

Weet u wat Linkis doet?
Vermoedelijk kent u de site van Linkis. Misschien staan uw projecten ook op deze site. Linkis brengt samen en kan advies geven; ze verwijzen hierbij ook door naar de gebruikelijke instellingen. Linkis is vooral een digitaal informatieloket voor burgers die actief zijn binnen internationale samenwerking. Staat uw project op Linkis? Geef het (met een linkje) aan op uw gedeelte van ons platform!

Linkis op zoek samen met Impulsis
Begin dit jaar is Linkis, samen met Impulsis, op weg gegaan om nieuwe digitale wegen te vinden om mensen met elkaar in verbinding te brengen. Werknetten is het codewoord. Hebt u aan de gespreksrondes mee gedaan, laat ons dan weten wat uw ervaringen waren. We houden u op de hoogte.

19 april - is het Particuliere Initiatief Schulpen-proof?
Bent u ook naar de Dag van het Particuliere Initiatief geweest? Stuur een reactie of verslagje naar het Platform - de anderen worden er wijzer van!


Het bestuur van de Stichting Burkina Faso Platform (in alfabetische volgorde): Cees Boekelo, Bianca Bolink, Emmerique Granpré Moliere, Leontine Keizer (Faso Yelle), Huib Povel, Yvonne Zomerdijk. Reacties op deze nieuwsbrief kunt u sturen aan:c.boekelo@hccnet.nl

Trefwoorden

Posted by:

Share: