Burkinese ambassadeur op bezoek in Geldrop.

Veertig jaar vriendschapsbanden Geldrop Burkina Faso.

Frederic_Korsaga_BAD-78965.jpg

Veertig jaar geleden zijn de contacten met Burkina Faso, toen nog Opper Volta, begonnen. Dat eerste prille contact is inmiddels uitgegroeid tot een hechte vriendschapsband. De commissie ZWO van de Protestantse kerk in Geldrop-Mierlo en de Stichting Samenwerking Geldrop Burkina Faso hebben in die veertig jaar voor een dikke 2 miljoen euro aan projecten kunnen realiseren samen met de Burkinese partner, de “Fondation Bouman pour le Sahel (FBS)

Ter gelegenheid van dit jubileum is er op 10 maart een receptie waar ook de Burkinese ambassadeur in België , de heer KORSAGA Frédéric Assomption, acte de présence zal geven. Om nog maar eens te benadrukken hoe de band met Geldrop daar wordt gewaardeerd.

Ook in de verdere loop van het jaar zullen er allerlei activiteiten plaatsvinden, te beginnen met de tweejaarlijkse Burkina Faso Platformdag waar alle Nederlandse organisaties die in Burkina ontwikkelingswerk doen samenkomen. Dit jaar op 23 maart is Geldrop de gastheer voor deze Platformdag.

In 2013 is door Geldrop gekozen voor een jubileumproject. Dit project behelst het laten bouwen door en voor gehandicapten van tenminste 100 driewielers (tricyclettes), en bovendien het inrichten van 50 kippenboerderijtjes. Hierdoor kunnen de gehandicapten met de producten van de boerderijtjes naar de plaatselijke markten. Zodoende kunnen ze deelnemen aan het sociale en economische verkeer.

Voor meer informatie zie ook onze website www.geldrop-burkinafaso.nl
http://www.facebook.com/pages/Geldrop-Burkina-Faso/425853444150296
(rekeningnummer 1597.39.918 tnv. Stichting Samenwerking Geldrop Burkina Faso, onder vermelding van “jubileum”) 

Posted by:

Share: