Nieuwsbrief eind januari 2013

Inhoud

 • Agenda:
  • 10 maart: 40 jaar ZWO Geldrop
  • 23 maart: Landelijke dag
 • Oproepen:
  • wie gaat er snel naar Burkina Faso?
  • kunnen we de ambassade in Ouaga open houden?
 • Speakerstour van FIAN – goudwinning in Burkina Faso
 • Bijdrage voor het Burkina Faso Platform
 • Best Practice: Reisverslag Sjef Theunissen

Agenda


10 maart: 40 jaar ZWO Geldrop

Stichting Samenwerking Geldrop – Burkina Faso nodigt mede namens ZWO Geldrop alle mensen die bij haar werk betrokken waren uit voor een Receptie op zondag 10 maart van2 tot 4 uur in “Het Kruispunt”, Slachthuisstraat 22, 5664 EP Geldrop.

23 maart: landelijke dag

Op zaterdag 23 maart organiseren we weer een Landelijke Dag. Het feestelijke nieuws is dat we ontvangen worden door “Stichting SAMENWERKING Geldrop – Burkina Faso” dat in die maand haar 40 jarig jubileum viert!
Noteert u zaterdag 23 maart vast in uw agenda !


Oproepen

Wie gaat er snel naar Burkina Faso?

Huib Povel, die op dit moment in Burkina is, heeft acuut een filter nodig (’t weegt niets maar het is erg nodig). Wie gaat er op korte termijn naar Burkina Faso en kan dit even meenemen ? Mail naar: paulp.boute@kpnmail.nl


Kunnen we de ambassade in Ouaga open houden?

Op zaterdag 19 januari is na het het onderhoud met de ambassadeur gesproken over het bewegen van onze politici om de ambassade in Ouagadougou open te houden. Jan Vervoort heeft een brief opgesteld die u kunt ondertekenen en aan politici (van uw partij)kunt sturen. We nodigen u en uw stichting uit om aan dit initiatief mee te doen! Klik hier voor het downloaden van deze brief ( N.B. P v/d A heeft brief deze week al ontvangen).


Speakerstour van FIAN – goudwinning in Burkina Faso

Kent u FIAN? 
Fian is zeer actief op het gebied van het 'Recht op voedsel en water' (in het bredere kader van Economische, Sociale en Culturele rechten): Zie bijvoorbeeld Hungry for justice.
FIAN is nu ook in Burkina Faso heel actief rond de misstanden die ontstaan door de goudwinning. Lees het artikel Goudwinning Burkina Faso bedreigt recht op voedsel.
FIAN organiseert een ‘speakerstour’ en zij zullen ook op onze Landelijke Dag spreken.

Bijdrage voor het Burkina Faso Platform

Het Burkina Faso Platform ontvangt geen subsidie en kan alleen functioneren met bijdragen van aangesloten organisaties. In het afgelopen jaar hebben we er niet om gevraagd, maar de kas is nu echt leeg. We verzoeken u daarom om een bijdrage te betalen over 2 kalenderjaren: 2012 en 2013. Destijds was de afspraak € 15 per jaar voor de wat grotere PI’s (totaal dus € 30) en € 7,50 per jaar voor heel kleine PI’s of individuele personen (nu dus € 15). U kunt uw bijdrage overmaken op de Triodos bankrekening nr. 39.03.37.951 tnv Stichting Burkina Faso Platform.


Best Practice

Sjef Theunissen (van ‘Help Burkina”) heeft een hoge onderscheiding gekregen in Burkina Faso. Lees hier het reisverslag.

Trefwoorden

Posted by:

Share: