Nieuwsbrief oktober 2013

ANBI

U heeft waarschijnlijk begrepen dat ANBI-instellingen vanaf 1 januari 2014 aan nieuwe eisen moeten voldoen -  met name moet er allerlei verslaglegging openbaar worden gemaakt. Zie de ANBI-site of de site van de belastingdienst
Als u deze gegevens niet op uw eigen site kunt of wilt publiceren dan zijn er verschillende aanbieders die dit, al of niet tegen betaling, voor u willen doen.
Voorbeelden:
http://transparante-anbi.nl/ (€ 49,50 p/j)
http://www.stichtingenregister.nl (vermoedelijke kosten € 60)
http://goededoelen.independer.nl/Intro.aspx  (gratis plaatsing)
http://www.Geefgratis.nl  (gratis plaatsing, als we goed zijn geïnformeerd)

Opmerking van het bestuur: (over geefgratis.nl  later meer)

Hulp en advies voor uw werk

Bij het Burkina Faso Platform zijn namen bekend van mensen die bereid zijn om (tegen beperkte betaling) advies en hulp te geven.
Sijtse van Veen, (voormalig relatiebeheerder voor Burkina Faso bij ICCO; 40 jaar ervaring!) bied zijn diensten aan als adviseur/consultant/ondersteuner voor PI’s. Hij vraagt slechts vergoeding van eventuele onkosten, en werkt dus zonder uurtarief
Zijn email adres is s.veen730@upcmail.nl.
Telefoon  0318 - 84 64 99; mobiel 06 – 166 55 888,
Postadres Swammerdamlaan 22, 6721 BK  Bennekom.
TIP van het bestuur: We bevelen hem van harte bij u aan

Nieuwe consul van Nederland in Burkina Faso

Nederland heeft een consul benoemd in Burkina Faso:  Dhr. SILMIROAGO NABALMA  email: snabalma1@yahoo.fr
Bij hem kunt u terecht met allerlei vragen – we denken dat dit nog z’n plek moet krijgen; hij kan niet een ambassade vervangen.
 

Probleem met Visum Burkinabè die naar Nederland wilde komen

Mevrouw Klein Gunnewiek schrijft ons dat het (in een specifiek geval ) niet gelukt is om een visum te bemachtigen voor een Burkinabè die naar Nederland zou komen (hij was al 2 keer eerder in NL geweest)
Het aanvragen verloopt nu via de Belgische ambassade en dat gaf toen problemen. Heeft iemand van u vergelijkbare (of juist positieve) ervaringen? Heeft iemand tips?

Opmerking van het bestuur: we weten inmiddels dat er op hoog niveau in België aan de bel is getrokken.
TIP van het bestuur: hier had wellicht de consul, Dhr. SILMIROAGO NABALMA  een rol kunnen spelen.

Nagekomen bericht: De ambassade heeft nu een "Visa Cooperation" geïntroduceerd – voor  een aanvraag voor meerdere personen, werkbezoek etc.  De kosten voor de visa  van 2 t/m 5 personen zijn nu 90 euro voor 3 maanden. Normaal tarief is 35 euro/p/p.

PI’s gaan naar Burkina Faso

Van verschillende PI’s gaan er weer mensen naar (of zijn intussen in) Burkina Faso. (Stichting WOL is net vertrokken, Stichting Faso vertrekt 30 oktober, ASAP is er al enige tijd, Sahelprojecten gaat later dit jaar)
TIP van het bestuur: We zouden ook eens bij elkaar op bezoek kunnen gaan, om van elkaar te leren of om elkaar te steunen – bijvoorbeeld:
Op 30 oct  gaat ZWO-Geldrop / Fondation Bouwman op bezoek bij de projecten van  Stichting Steun Sahelprojecten in en rondom Koupela.  
Huib en Mies Povel zijn 9 dec- 17 febr in het Centre Est van Burkina - Jan met St.Hakuna Matata (te Boulsa )  zal dan contact opnemen over o.a. de Biovergister. 

 
Vaak helpen we elkaar met kleine of grotere zaken (even wat meenemen, iets regelen,…)  Onze bezoeken zouden we voortaan aan elkaar kunnen doorgeven!

Afrikadag

De Afrikadag (‘Let’s Work!) komt er weer aan: 2 november aanstaande. Het lijkt een buitengewoon inspirerende dag te worden – met de nadruk op het realiseren van werkgelegenheid; minister Ploumen is ook aanwezig om haar werkwijze toe te lichten.
 

Bijdrage Burkina Faso Platform

Jaarlijks vragen we u om een bijdrage om het Burkina Faso Platform in stand te houden. Van een aantal PI’s hebben we de bijdrage voor 2013 ontvangen. Heeft u dit nog niet gedaan, wilt u dit dan alsnog doen? We kunnen anders de meest elementaire kosten niet betalen. Richtlijn: € 30,- voor grote PI’s en €15,- voor de kleineren. U kunt zelf bepalen tot welke categorie u behoort.
U kunt uw bijdrage overmaken naar Stichting Burkina Faso Platform,
bankrekening
  NL69TRIO0390337951
 

Facebook

Het Burkina Faso Platform heeft ook een Facebook pagina. ‘Like’ de pagina en u ontvangt geplaatste berichten direct op uw eigen Facebook. Heeft uw PI een Facebook pagina? Laat het ons weten. Via de pagina van het Burkina Faso Platform kunnen we nieuws en activiteiten met elkaar delen. Klik hier voor onze Facebookpagina. 

Trefwoorden

Posted by:

Share: