FIAN-nederland logoFIAN

FIAN (Foodfirst Information and Action Network) is een internationale mensenrechtenorganisatie die in meer dan vijftig landen actief is en zich inzet voor het recht op voedsel, een basismensenrecht dat erkend is in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. 

Sinds de oprichting in 1986 stelt FIAN in nauwe samenwerking met lokale organisaties schendingen van het recht op voedsel aan de kaak door druk uit te oefenen op verantwoordelijke overheden en bedrijven en het publiek te informeren.

Het recht op voedsel impliceert dat ieder mens over voldoende middelen moet beschikken om voedsel te produceren of over een redelijk inkomen om voedsel te kunnen kopen. Voedselproductie en voldoende inkomen raken echter ook aan een hoop andere onderwerpen. Zo is FIAN in Burkina Faso al jaren actief rond de misstanden die ontstaan door goudwinning. 

Speakerstour van FIAN – goudwinning in Burkina Faso

Speciaal voor onze Landelijke Dag heeft FIAN een Speakerstour uit Burkina Faso aan het einde van maart gepland zodat een spreker uit Burkina Faso kan vertellen over de misstanden rond de goudwinning, zoals grondonteigening en vervuiling van drinkwater. Daarnaast is er aandacht voor de manier waarop FIAN en andere organisaties invloed uitoefenen om aan die misstanden een einde te maken.

Wilt u nu al meer over dit onderwerp weten, lees dan het artikel 
Goudwinning Burkina Faso bedreigt recht op voedsel.

en bezoek de site van FIAN
> Fian's Speakerstour

FIAN_logo_web_met_tekst.png     europe_logo.jpg